ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਕਿੱਥੇ ਹੈ?

Ou se trouve ile de la reunion

Fejn tinsab il-laqgħa fuq il-mappa tad-dinja?

Smješteno 680 km istočno od Madagaskara – pogledajte kartu svijeta Otok Reunion – i 180 km južno – zapadno od Mauricijusa, službeno i odjel Reunion u zapadnom Indijskom oceanu.

ਫੇਜਨ ਜਿਨਸਾਬ ਇਲ-ਮਾਵਰਿਜ਼ੂ ਫੁਕ ਇਲ-ਮੱਪਾ ਤਦ-ਦਿਨਜਾ?

Gdje pronaći Mauricijus na Mapi svijeta? ਮੌਰੀਸੀਜਸ ਸੇ ਨਲਾਜ਼ੀ ਯੂ ਜੁਗੋਜ਼ਾਪਡਨੋਮ ਡਿਜੇਲੂ ਇੰਡੀਜਸਕੋਗ ਓਸ਼ੀਆਨਾ ਆਈ ਸਜੇਵਰਨੋ ਓਡ ਟ੍ਰੋਪਸਕੌਗ ਜਾਰਕਾ। Otok se nalazi otprilike 885 km istočno od Madagaskara; oko 2.400 km jugoistočno od kopnene Afrike; i 3.900 km jugozapadno od Indije.

Fejn tinsab il-Guadeloupe fuq il-mappa tad-dinja?

Karta Guadeloupea Smjestila se gotovo na pola puta između ekvatora i tropskog pojasa, više od 6700 kilometara od Francuske, 2900 kilometara od New Yorka i 3400 kilometara od Montreala. Najbliža kontinentalna zemlja Guadeloupeu i Venezuela, smještena u Južnoj Americi.

Fejn tinsab Mayotte fuq il-mappa tad-dinja?

Mayotte je dio komorskog arhipelaga smještenog u Mozambičkom kanalu, između Madagaskara i afričke obale. Ovaj arhipelag obuhvaća mnoge otoke vulkanskog podrijetla i različitih veličina, uključujući: Grande Comore (1,146 km2), Anjouan (424 km2), Mohéli (290 km2) i Mayotte (376 km2)।

Fejn hi l-Gżira Reunion fir-rigward ta’ Franza?

Smješten na 9.000 kilometara od kontinentalne Francuske, otok Reunion leži uz istočnu obalu Madagaskara, otprilike 200 kilometara zapadno od Mauricijusa. Izgubljen u srcu Indijskog oceana, najveći je otok u arhipelagu Mascarene i nalazi se na južnoj hemisferi.

ਕੇਮ ਹਿਜਾ ਟਵਿਲਾ ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਆਈਲੈਂਡ?

Otok Reunion (odjel (DOM) i prekomorska regija (ROM)) nalazi se usred Indijskog oceana, 9.200 km od francuske metropole. Otok je dugačak 72 km, to širok 51 km.

Liema dipartment huwa 974?

Odjel La Réunion ima broj 974, a sastoji se od 4 okruga, 49 općina i 24 općine. 4 okruga departmana Reunion su: ਸੇਂਟ-ਡੇਨਿਸ, ਸੇਂਟ-ਪੀਅਰੇ, ਸੇਂਟ-ਬੇਨੋਇਟ, ਸੇਂਟ-ਪਾਲ।

ਤੁਹਾਨੂੰ ਕੀ ਪਤਾ ਹੈ?

ਰੀਯੂਨੀਅਨ uživa u tropskoj klimi omekšanoj utjecajem pasatnih vjetrova, ali karakterizira ga prije svega velika raznolikost mikro-klime koja je povezana posebno s otočnim otokom i relkajefom. ਰੀਯੂਨੀਅਨ uživa u intenzivnom suncu tijekom cijele godine na obalama.

X’xahar tmur Reunion?

Idite na Reunion ljeti i u jesen Od svibnja do studenog. Sušno je doba, najbolje vrijeme za posjet većini otoka Reunion, sjeveru, jugu, zapadu i centru. Na sjeveru Reuniona posjetit ćete Saint-Denis izbjegavajući kišu ili previše vrućine.

X’inhu l-istaġun taċ-ċiklun f’Reunion?

U Reunionu se ciklonalna prijetnja proteže od studenog do travnja s maksimalnim rizikom tijekom tri južna ljetna mjeseca (siječanj, veljača i ožujak)। Ipak, u ciklonskom bazenu jugozapadnog Indijskog oceana zreli su cikloni već primijećeni od listopada pa sve do svibnja.

Meta għandek tmur Reunion?

Najbolje vrijeme za odlazak Otok Reunion nalazi se na južnoj hemisferi, pa su godišnja doba obrnuta u odnosu na metropolu. Ljeto od studenog do travnja je vruće i vlažno godišnje doba. Zima od svibnja do listopada prilično je suha i umjerena.

X’baħar madwar il-laqgħa?

ਰੀਯੂਨੀਅਨ je otok smješten u zapadnom dijelu Indijskog oceana na 21 stupanj južne geografske širine i 55.5 stupnjeva istočne dužine. Smješteno je na južnoj hemisferi, 684 km istočno od Madagaskara.

Fejn huma l-isbaħ bajjiet f’Réunion?

Među najljepšim plažama Reuniona moramo naravno spomenuti plažu St. Peter koja se, kako joj i samo ime govori, nalazi u istoimenom gradu na jugu otoka. Svojom dugom trakom bijelog pijeska zaštićen je i koraljnim grebenom.

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਦੇ ਬਾਰੇ ਕੀ ਪਤਾ ਹੈ?

Popis plaža na kojima možete sigurno plivati ​​​na Reunionu:

  • ਪਲਾਜ਼ਾ ਸੇਂਟ-ਪੀਅਰੇ.
  • ਲਗੂਨਾ ਵਾਟਰ ਹੋਲ: ਕੋਰਲਜਨੀ ਗ੍ਰੇਬੇਨ ਅਤੇ ਨਾਡਜ਼ੋਰ ਸਪਾਸਿਓਕਾ ਟਿਜੇਕੋਮ ਡਾਨਾ।
  • ਪਲਾਜ਼ਾ ਸੈਲੀਨ-ਲੇਸ-ਬੈਂਸ.
  • Laguna Ermitaž.

Liema Bajja għall-għawm f’Reunion?

ਰੀਯੂਨਿਓਨ ਲਈ ਇੱਕ ਕੂਪੰਜੇ ਵਿੱਚ ਸ਼ਾਮਲ ਹਨ

  • ਪਲਾਜ਼ਾ ਹਰਮਿਟੇਜ, ਲਾ ਪਾਸ। Plaža Hermitage – La Passe nalazi se između Saint-Gilles-Les-Bains ਅਤੇ La Saline. …
  • ਪਲਾਜ਼ਾ ਲਾ ਸੈਲੀਨ-ਲੇਸ-ਬੈਂਸ। Plaža Saline-les-Bains proteže se od ulaza u La Saline do Trou d’eau. …
  • ਪਲਾਜ਼ਾ ਸੇਂਟ-ਲਿਊ.