Ou se trouve ile de la reunion

Ou se trouve ile de la reunion

Fejn tinsab il-laqgħa fuq il-mappa tad-dinja?

Smješteno 680 km istočno od Madagaskara – pogledajte kartu svijeta Otok Reunion – i 180 km južno – zapadno od Mauricijusa, službeno je odjel Reunion u zapadnom Indijskom oceanu. A voir aussi : Où se trouve Tahiti sur la carte ?

Fejn jinsab il-Mawrizju fuq il-mappa tad-dinja?

Gdje pronaći Mauricijus na mapi svijeta? Mauricijus se nalazi u jugozapadnom dijelu Indijskog oceana i sjeverno od Tropskog jarca. Otok se nalazi otprilike 885 km istočno od Madagaskara; oko 2. Sur le même sujet : Comment appeler la martinique.400 km jugoistočno od kopnene Afrike; i 3.900 km jugozapadno od Indije.

Fejn tinsab il-Guadeloupe fuq il-mappa tad-dinja?

Karta Guadeloupea Smjestila se gotovo na pola puta između ekvatora i tropskog pojasa, više od 6700 kilometara od Francuske, 2900 kilometara od New Yorka i 3400 kilometara od Montreala. A voir aussi : Ou se trouve la guadeloupe sur une carte du monde. Najbliža kontinentalna zemlja Guadeloupeu je Venezuela, smještena u Južnoj Americi.

Fejn tinsab Mayotte fuq il-mappa tad-dinja?

Mayotte je dio komorskog arhipelaga smještenog u Mozambičkom kanalu, između Madagaskara i afričke obale. Ovaj arhipelag obuhvaća mnoge otoke vulkanskog podrijetla i različitih veličina, uključujući: Grande Comore (1. Lire aussi : Meilleur endroit ou sejourner en guadeloupe.146 km2), Anjouan (424 km2), Mohéli (290 km2) i Mayotte (376 km2).

Articles en relation

Fejn hi l-Gżira Reunion fir-rigward ta ‘Franza?

Smješten na 9.000 kilometara od kontinentalne Francuske, otok Reunion leži uz istočnu obalu Madagaskara, otprilike 200 kilometara zapadno od Mauricijusa. Ceci pourrait vous intéresser : Comment téléphoner en martinique depuis la france. Izgubljen u srcu Indijskog oceana, najveći je otok u arhipelagu Mascarene i nalazi se na južnoj hemisferi.

Kemm hija twila Reunion Island?

Otok Reunion (odjel (DOM) i prekomorska regija (ROM)) nalazi se usred Indijskog oceana, 9.200 km od francuske metropole. Lire aussi : Quelle heure fait il en martinique. Otok je dugačak 72 km, a širok 51 km.

Liema dipartiment huwa 974?

Odjel La Réunion ima broj 974, a sastoji se od 4 okruga, 49 općina i 24 općine. Voir l'article : Ou voir les dauphins en martinique. 4 okruga departmana Reunion su: Saint-Denis, Saint-Pierre, Saint-Benoît, Saint-Paul.

Liema klima fil-laqgħa?

Reunion uživa u tropskoj klimi omekšanoj utjecajem pasatnih vjetrova, ali karakterizira ga prije svega velika raznolikost mikro-klime koja je povezana posebno s otočnim otokom i reljefom otoka. Sur le même sujet : Martinique combien d’heure de decalage. Reunion uživa u intenzivnom suncu tijekom cijele godine na obalama.

X’xahar tmur Reunion?

Idite na Reunion ljeti i u jesen Od svibnja do studenog. Sušno je doba, najbolje vrijeme za posjet većini otoka Reunion, sjeveru, jugu, zapadu i centru. Sur le même sujet : Quand visiter la martinique. Na sjeveru Reuniona posjetit ćete Saint-Denis izbjegavajući kišu ili previše vrućine.

X’inhu l-istaġun taċ-ċiklun f’Reunion?

U Reunionu se ciklonalna prijetnja proteže od studenog do travnja s maksimalnim rizikom tijekom tri južna ljetna mjeseca (siječanj, veljača i ožujak). Ipak, u ciklonskom bazenu jugozapadnog Indijskog oceana zreli su cikloni već primijećeni od listopada pa sve do svibnja. Ceci pourrait vous intéresser : Combien d heure de vol pour la martinique.

Meta għandek tmur Reunion?

Najbolje vrijeme za odlazak Otok Reunion nalazi se na južnoj hemisferi, pa su godišnja doba obrnuta u odnosu na metropolu. Ljeto od studenog do travnja je vruće i vlažno godišnje doba. Lire aussi : Ou dormir en guadeloupe. Zima od svibnja do listopada prilično je suha i umjerena.

X’baħar madwar il-laqgħa?

Reunion je otok smješten u zapadnom dijelu Indijskog oceana na 21 stupanj južne geografske širine i 55,5 stupnjeva istočne dužine. Lire aussi : Quel passeport pour aller à Tahiti ? Smješteno je na južnoj hemisferi, 684 km istočno od Madagaskara.

Fejn huma l-isbaħ bajjiet f’Réunion?

Među najljepšim plažama Reuniona moramo naravno spomenuti plažu Saint-Pierre koja se, kako joj i samo ime govori, nalazi u istoimenom gradu na jugu otoka. Sur le même sujet : Ou se situe la guadeloupe sur une carte du monde. Svojom dugom trakom bijelog pijeska zaštićen je i koraljnim grebenom.

Fejn tgħum f’Reunion?

Popis plaža na kojima možete sigurno plivati ​​na Reunionu: Sur le même sujet : Combien heure de vol paris guadeloupe.

  • Plaža Saint-Pierre.
  • Laguna Trou d’eau: koraljni greben i nadzor spasioca tijekom dana.
  • Plaža Saline-les-Bains.
  • Laguna Ermitaž.

Liema bajja għall-għawm f’Reunion?

Najljepše plaže na Reunionu za kupanje Voir l'article : Combien de temps partir en martinique.

  • Plaža Hermitage, La Passe. Plaža Hermitage – La Passe nalazi se između Saint-Gilles-Les-Bains i La Saline. …
  • Plaža La Saline-les-Bains. Plaža Saline-les-Bains proteže se od ulaza u La Saline do Trou d’eau. …
  • Plaža Saint-Leu.

Confidentialite - Conditions generales - Contact - Publicites - Plan du site - Sitemap