ਯੂਨੀਅਨ ਤਾਨਾਪੂਰਾ ਨੀਤੀ ਰੀ ਹੈ

Ile de la reunion combien de kilometre

ਮੋਰੀਸ਼ੀਅਸ ਓਪ ਡੇਰ ਵੇਲਟਕਾਰਟ?

Wéi en Ozean grenzt un d’Versammlung?

Smešteno na 9.000 kilometara od kontinentalne Francuske, ostrvo Reunion leži uz istočnu obalu Madagaskara, približno 200 kilometara zapadno od Mauricijusa. Izgubljeno u srcu Indijskog oceana, najveće je ostrvo u arhipelagu Mascarene i nalazi se na južnoj hemisferi.

ਗਧਾ?

ਰੀਯੂਨੀਅਨਜ਼ੈਨਟ੍ਰੀਐਂਟ੍ਰੀਐਂਟ੍ਰੀਊਡ ਦੇ ਗਧੇ?

ਓਬਾਲਾ: vrlo različita područja Pored toga, tri četvrtine socijalnih stanova nalazi se na ovom uskom pojasu ostrva. Dakle, tamo su koncentrirane populacije u najvećim poteškoćama: tamo živi 85% stanovnika političkih okruga grada, ili jedan stanovnik obale u tri.

ਰਿਲੀਫ ਦੇ ਵਾਟ ਗਧੇ ਨੇ ਰੀਯੂਨਿਊਨ ਬਣਾਇਆ ਹੈ?

Reljef otoka je vrlo robustan, pogotovo čim se odmaknete od obale. Vulkanska stijena postepeno erodira Zbog tropskih padavina. ਰੀਯੂਨੀਅਨ, najmlađe ostrvo arhipelaga Mascarene, ujedno je i najviša tačka sa Piton des Neiges (3.069 মিডিয়া)।

ਵੇਈ ਲਾਗ ਅਸ ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ?

Ostrvo Reunion (departman (DOM) i prekomorska regija (ROM)) nalazi se usred Indijskog okeana, 9.200 km od francuske metropole. Ostrvo I dugo 72 km, to široko 51 km.

??

Ostrvo Reunion francusko je područje smješteno u Indijskom okeanu, više od 9.000 km od Pariza. Izolacija, reljef, seizmički i vulkanski rizici glavna su ograničenja za stanovnike ostrva.

ਵਰਸਾਮਲੰਗ ਓਪ ਡੇਰ ਨੰਬਰ974 ਦਾ ਫਰਵਾਟ?

  • U ovom su slučaju to kodovi odjeljenja, abecednim redom numerirani od 1 do 90 za metropolu i 97 za sve prekomorske departmane, čemu je dodan i prepoznatljiv broj: 1 za Guadeloupe, za2č1, za9č9če, za9č1, za2č9, za2č9 ਗਵਾਜਾਨੁ , 973 ਆਈ 4 ਜ਼ ਰੀਯੂਨੀਅਨ, 974.