جزيرة ريونيون كم كيلومتر

Ile de la reunion combien de kilometre

أوبالا: vrlo različita područja pored toga ، tri četvrtine socijalnih stanova nalazi se na ovom uskom pojasu ostrva. Dakle ، tamo su koncentrirane populacije u najvećim poteškoćama: tamo živi 85 ٪ stanovnika političkih okruga grada ، ili jedan stanovnik obale u tri.

وات الحمار من رأى رأى رونيون؟

Reljef otoka je vrlo robustan ، pogotovo čim se odmaknete od obale. Vulkanska stijena postepeno erodira zbog tropskih padavina. ريونيون ، najmlađe ostrvo arhipelaga Mascarene ، ujedno je i najviša tačka sa Piton des Neiges (3.069 م).

وي لاانغ الحمار جزيرة ريونيون؟

Ostrvo Reunion (DOM) i prekomorska regija (ROM)) nalazi se usred Indijskog okeana ، 9.200 km od francuske metropole. Ostrvo I dugo 72 كم ، إلى široko 51 كم.

جزيرة وات سين دوجرينزي فون دير ريونيون؟

Ostrvo Reunion francusko je područje smješteno u Indijskom okeanu ، على بعد 9.000 كم من باريزا. Izolacija ، reljef ، seizmički i vulkanski rizici glavna su ograničenja za stanovnike ostrva.

فيروات من Versammlung op der Nummer 974؟

U ovom su slučaju إلى Kodovi Odjeljenja ، abecednim redom numerirani od 1 do 90 za metropolu i 97 za sve prekomorske Departmane ، čemu je dodan i prepoznatljiv broj: 1 za Guadeloupe، čiji je kod 3u 973، iiji je kod 3u 973، iiji je kod 3u 973 .