Ile de la reunion combien de kilometre

Ile de la reunion combien de kilometre

Wat ass d’Cyclonsaison zu Réunion?

Na Reunionu se ciklonska prijetnja proteže od novembra do aprila s maksimalnim rizikom tokom tri južna ljetna mjeseca (januar, februar i mart). Ipak, u ciklonskom bazenu jugozapadnog Indijskog okeana zreli cikloni već su uočeni od oktobra i do maja.

Wat ass déi beschten Zäit fir zu Réunion ze wandelen?

Najbolje vrijeme za planinarenje na Reunionu je od jula do novembra, najsušnijih mjeseci u godini. Izvan ovog perioda neke planinarske staze mogu biti neprohodne zbog padavina.

Wéi eng Saison fir op d’Versammlung ze goen?

Najbolje vrijeme za odlazak na ostrvo Reunion nalazi se na južnoj hemisferi, pa su godišnja doba obrnuta u odnosu na metropolu. Ljeto od novembra do aprila je vruća i vlažna sezona. Zima od maja do oktobra prilično je suha i umjerena.

Wéini ass déi bescht Zäit fir an d’Versammlung ze goen?

Od maja do novembra. Sušna je sezona, najbolje vrijeme za posjet većini ostrva Reunion, sjevera, juga, zapada i centra. Na sjeveru Reuniona posjetit ćete Saint-Denis izbjegavajući kišu ili previše vrućine.

Wou sinn d’Reunion Inselen?

Wou ass d’Versammlung op der Weltkaart?

Smješteno 680 km istočno od Madagaskara – pogledajte kartu svijeta Ostrvo Reunion – i 180 km jugozapadno od Mauricijusa, službeno je odjel Reunion na zapadu Indijskog oceana.

Wou schwammen ech zu Réunion?

Popis plaža na kojima možete sigurno plivati ​​na Reunionu:

  • Plaža Saint-Pierre.
  • Laguna Trou d’eau: koraljni greben i nadzor spasioca tijekom dana.
  • Plaža Saline-les-Bains.
  • Ermitažna laguna.

Wou ass Mauritius op der Weltkaart?

Wéi en Ozean grenzt un d’Versammlung?

Smešteno na 9.000 kilometara od kontinentalne Francuske, ostrvo Reunion leži uz istočnu obalu Madagaskara, približno 200 kilometara zapadno od Mauricijusa. Izgubljeno u srcu Indijskog oceana, najveće je ostrvo u arhipelagu Mascarene i nalazi se na južnoj hemisferi.

Wat ass de Kontinent vun der Versammlung?

Wou ass d’Populatioun vu Réunion konzentréiert?

Obala: vrlo različita područja Pored toga, tri četvrtine socijalnih stanova nalazi se na ovom uskom pojasu ostrva. Dakle, tamo su koncentrirane populacije u najvećim poteškoćama: tamo živi 85% stanovnika političkih okruga grada, ili jedan stanovnik obale u tri.

Wat ass d’Relief vu Réunion?

Reljef otoka je vrlo robustan, pogotovo čim se odmaknete od obale. Vulkanska stijena postepeno erodira zbog tropskih padavina. Reunion, najmlađe ostrvo arhipelaga Mascarene, ujedno je i najviša tačka sa Piton des Neiges (3.069 m).

Wéi laang ass Reunion Island?

Ostrvo Reunion (departman (DOM) i prekomorska regija (ROM)) nalazi se usred Indijskog okeana, 9.200 km od francuske metropole. Ostrvo je dugo 72 km, a široko 51 km.

Wat sinn d’Grenze vun der Réunion Island?

Ostrvo Reunion francusko je područje smješteno u Indijskom okeanu, više od 9.000 km od Pariza. Izolacija, reljef, seizmički i vulkanski rizici glavna su ograničenja za stanovnike ostrva.

Firwat d’Versammlung op der Nummer 974?

U ovom su slučaju to kodovi odjeljenja, abecednim redom numerirani od 1 do 90 za metropolu i 97 za sve prekomorske departmane, čemu je dodan i prepoznatljiv broj: 1 za Guadeloupe, čiji je kod 971, a za Martinik 2, 972, 3 za Gvajanu, 973 i 4 za Reunion, 974.