ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਕਿੱਥੇ ਸਥਿਤ ਹੈ?

Ou se situe ile de la reunion

ਦੁਨੀਆ ਦੇ ਨਕਸ਼ੇ ‘ਤੇ ਮੀਟਿੰਗ ਕਿੱਥੇ ਹੈ?

O loʻo tu i le 680 kilomita i sasaʻe o Madagascar, ma e vaai le faʻafanua o le lalolagi, Reunion Island, ma le 180 km i leap, i le itu i sisifo o Mauritius, o le matagaluega o Reunion o loo i le itu sisifo o the Vasa Initia.

ਦੁਨੀਆ ਦੇ ਨਕਸ਼ੇ ‘ਤੇ ਗੁਆਡੇਲੂਪ ਕਿੱਥੇ ਹੈ?

O the faʻafanua o Guadeloupe ਜਿੱਥੇ ਤੁਸੀਂ ਜਾਂਦੇ ਹੋ ਓ ਭੂਮੱਧ ਰੇਖਾ ma the Tropic of Cancer, sili atu island 6,700 klomita May Falani, 2,900 klomita May New York ma 3,400 klomita May Montreal. O le atunuʻu lata mai o atu i Guadeloupe o Venesuela, o loʻo tu i America i Saute.

ਦੁਨੀਆ ਦੇ ਨਕਸ਼ੇ ‘ਤੇ ਮੇਅਟ ਕਿੱਥੇ ਹੈ?

O Mayotte o se vaega o atumotu o Comoros o loʻo i the Mozambique Channel, i le va o Madagascar ma le talafatai o Aferika। O lenei atumotu aofia ai le tele o atumotu o afuaga o mauga ma ituaiga eseese, aofia ai: Grande Comore (1,146 km2), Anjouan (424 km2), Mohéli (290 km2) ma Mayotte (376 km2)।

ਦੁਨੀਆ ਦੇ ਨਕਸ਼ੇ ‘ਤੇ ਮਾਰੀਸ਼ਸ ਕਿੱਥੇ ਹੈ?

O fea e maua ai Mauritius luga o le lalolagi faʻafanua? ਮੌਰੀਸ਼ੀਅਸ o loʻo tu i le itu i sautesisifo o the Vasa Initia ma matu o the Tropic of Capricorn. O le motu e tu i le 885 km i sasaʻe o Madagascar; 2,400 ਕਿਲੋਮੀਟਰ ਦੂਰ ਸਸਾਏ ਓ ਅਫਰੀਕਾ ਟੈਲੀ; ਮੇਰੇ 3,900 ਕਿਲੋਮੀਟਰ ਅਤੇ ਸ਼ੁਰੂਆਤ

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਕਿੰਨਾ ਲੰਬਾ ਹੈ?

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ (ਮਾਤਾਗਲੁਏਗਾ (ਡੀਓਐਮ) ਮਾ ਅਤੁਨੁʻਉ ਆਈ ਫਾਫੋ (ਰੋਮ)) ਜਿੱਥੇ ਤੁਸੀਂ ਵਾਸਾ ਸ਼ੁਰੂਆਤੀ, 9,200 ਕਿਲੋਮੀਟਰ ਤੌਲਾਗਾ ਓ ਫਾਰਾਨੀ। ਜਿੱਥੇ ਮੋਟੂ 72 ਕਿਲੋਮੀਟਰ ਹੈ ਉਮੀ ਏਈ 51 ਕਿਲੋਮੀਟਰ ਲੌਟੇਲ ਹੈ।

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਦੀਆਂ ਰੁਕਾਵਟਾਂ ਕੀ ਹਨ?

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਓ ਸੇ ਫਰਾਨੀ ਟੇਰੀਟੋਰੀ ਟੂ ਆਈ ਲੇ ਵਾਸਾ ਸ਼ੁਰੂਆਤ, ਸਿਲੀ ਅਟੂ ਨਾਈ ਲੋ 9,000 ਕਿਲੋਮੀਟਰ ਮਾਈ ਪੈਰਿਸ। ਓ ਤੁʻਉਲਾਫੋਆʻਇਗਾ, ਮੈਪੁਸਾਗਾ, ਭੂਚਾਲ ਮਾਉਗਾਮੂ ਤੁਲਗਾ ਲਮਾਟੀਆ ਓ ਸਿਲੀ ਅਟੂ ਤਾਓਫੀਓਫੀ ਮੋ ਤਾਗਾਟਾ ਓ ਮੋਟੂ।

974 ਨੰਬਰ ‘ਤੇ ਮੀਟਿੰਗ ਕਿਉਂ?

I lenei tulaga, o tulafono ia a le matagaluega, numera ile faʻasologa mataʻitusi mai le 1 i le 90 mo le taulaga ma le 97 mo matagaluega uma i fafo, lea e faʻaopopoina iai se numera tulagauna, gujara de l 971, 2 mo ਮਾਰਟੀਨਿਕ, 972, 3 mo Guyana, 973 my 4 mo Reunion, 974.

ਕੀ ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਯੂਰਪੀਅਨ ਯੂਨੀਅਨ ਦਾ ਹਿੱਸਾ ਹੈ?

O le Iuni a Europa e faʻavasegaina nei teritori et tusa ma tulaga e lua: ਬਾਹਰੀ ਖੇਤਰ (ORs) mo Guadeloupe, Guyana, Martinique, Reunion, Mayotte ma Saint-Martin. … Faalagolago i Sui Usufono Malo o le EU, le OCTs e le, ae ui i lea, o se vaega taua o le Europa Iuni.

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ‘ਤੇ ਕਿਹੜਾ ਸਮੁੰਦਰ?

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਆਈਲੈਂਡ ਮਾਮਾਓ ਐਸੀ ਮਾਈ ਲੇ ਫਤੂ, ਏਈ ਮੌਸਾਲੀ ਟਾਉਲਾ ਆਈ ਲੇ ਵਾਸਾ ਸ਼ੁਰੂਆਤ।

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ‘ਤੇ ਕਦੋਂ ਜਾਣਾ ਹੈ?

O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i Reunion o le taumalulu i jump, mai ia Iuni ia Setema faʻapea ਵਿਸ਼ਵਾਸ ma masina o Me ma Oketopa o le a e manuia ai mai le maualalo o timuga ma le malulu o tau.

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ‘ਤੇ ਸਭ ਤੋਂ ਉੱਚਾ ਸਥਾਨ ਕੀ ਹੈ?

O le Piton des Neiges o loʻo nofo i luga o le Vasa Initia Ua tafiesea e le taimi ma leai o se mauga mu, o loʻo avea pea ma tumutumu maualuga i luga o le motu, ile 3,071 mita mai luga o le sami.

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਦੀ ਆਬਾਦੀ ਕਿੱਥੇ ਕੇਂਦ੍ਰਿਤ ਹੈ?

O le apitagalu: e matua eseʻese lava vaega E le gata i lea, o le tolu kuata o faʻaagafesootai o loʻo tu i luga o lenei lauitiiti o le motu. O le mea lea, o le faitau aofai o tagata i sili atu faigata faʻafitauli e taulai atu iina: 85% o tagata o le taulaga o itumalo faaupufai nonofo iina, o lona uiga tasi tagata nonofo i le talafatai i le tolu.

ਫਰਾਂਸ ਦੇ ਸਬੰਧ ਵਿੱਚ ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਕਿੱਥੇ ਸਥਿਤ ਹੈ?

O loʻo tu i le 9,000 kilomita mai le laufanua o Farani, o Reunion Island and tu i le talafatai i sasaʻe o Madagascar, tusa ma le 200 kilomita i sisifo o ਮਾਰੀਸ਼ਸ। Ua leiloa i le ogatotonu o le Vasa Initia, o le motu pito tele lea i atumotu o Mascarene ma o loʻo tu i le itulagi i jump.

ਵਿਭਾਗ 974 ਕੀ ਹੈ?

Na avea ma ofisa Farani i le 1946 (matagaluega Numera 974) Talu mai le 2003, ua avea ma sili ona tuʻufaʻatasia teritori atunuʻu lautele atunuʻu i le ਗਣਰਾਜ। E ui lava i lona avea ma sui auai i le sone Euro, o lona gaosia ਯਾਨਿ ਤੁਮਾਉ ਤੁਮਾਉ ਫੌਸਾਗਾ ਮਾ ਲੇ ਫਾʻਅਲਾਗੋਲਾਗੋ ਟੈਲੀ ਆਈ ਲੇ ਅਤੁਨੂʻu ਫਰਾਨੀ।

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਟਾਪੂ ਦਾ ਜਨਮ ਕਿਵੇਂ ਹੋਇਆ?

ਰੀਯੂਨੀਅਨ ਆਈਲੈਂਡ, ਮੈਂ ਲੇ ਵਾਸਾ ਇਨੀਟੀਆ, ਨਾ ਫੈਨੌ ਮਾਈ ਆਈ ਸੇ ਮੌਗਾਮੂ। O le tulaʻi mai o le motu e fai ma sui o se pasene laʻititi (pe tusa o le 3%) o le sami sami na fausia ai, o lona maualuga e oʻo atu i le 7000 mita mo le lautele o 120 kilomita.