Ile de la reunion ou se trouve

Ile de la reunion ou se trouve

Pa gefnfor yn Ynys Aduniad?

Otok Reunion daleko od srca, ali čvrsto usidren u Indijskom oceanu. A voir aussi : Voyage guadeloupe carte d’identité ou passeport.

Pam y cyfarfod yn rhif 974?

U ovom su slučaju to šifre odjela, abecednim redom označene brojevima od 1 do 90 za metropolu i 97 za sve prekomorske departmane, kojima se dodaje prepoznatljiv broj: 1 za Guadeloupe, čiji je kôd dakle 971, 2 za Martinique, 972, 3 za Gvajanu, 973 i 4 za Reunion, 974. Voir l'article : Ou se trouve les iles de caraibe.

Pryd i fynd i Ynys Aduniad?

Najbolje vrijeme za odlazak Otok Reunion nalazi se na južnoj hemisferi, pa su godišnja doba obrnuta u odnosu na metropolu. Ljeto od studenog do travnja je vruće i vlažno godišnje doba. Sur le même sujet : Air caraibe ou corsair avis. Zima od svibnja do listopada prilično je suha i umjerena.

Pryd i fynd i Ynys Aduniad?

Najbolje vrijeme za otkrivanje Reuniona je sušna sezona od svibnja do studenog s temperaturama na obali između 18 ° C i 26 ° C. Lire aussi : Courrier martinique france combien temps. Treba izbjegavati kišnu sezonu od studenog do travnja, jer je tamo kiša vrlo obilna s rizikom od ciklona.

Sur le même sujet

Ble mae Ynys Aduniad wedi’i lleoli mewn perthynas â Ffrainc?

Smješten na 9.000 kilometara od kontinentalne Francuske, otok Reunion leži uz istočnu obalu Madagaskara, otprilike 200 kilometara zapadno od Mauricijusa. A voir aussi : Combien de litre de rhum peut on ramener de la martinique. Izgubljen u srcu Indijskog oceana, najveći je otok u arhipelagu Mascarene i nalazi se na južnoj hemisferi.

Pa adran yw 974?

Odjel La Réunion ima broj 974 i sastoji se od 4 okruga, 49 općina i 24 općine. A voir aussi : Quand partir en guadeloupe pas cher. 4 okruga departmana Reunion su: Saint-Denis, Saint-Pierre, Saint-Benoît, Saint-Paul.

Pa mor hir yw Ynys Aduniad?

Otok Reunion (odjel (DOM) i prekomorska regija (ROM)) nalazi se usred Indijskog oceana, 9.200 km od francuske metropole. Lire aussi : Quelle est la basse saison en martinique. Otok je dugačak 72 km, a širok 51 km.

Pa hinsawdd yn y cyfarfod?

Reunion uživa u tropskoj klimi omekšanoj utjecajem pasatnih vjetrova, ali karakterizira ga prije svega velika raznolikost mikroklime koja je povezana posebno s otočnim otokom i reljefom otoka. A voir aussi : Ou ce trouve l ile de la reunion. Reunion uživa u intenzivnom suncu tijekom cijele godine na obalama.

Pryd i fynd i Aduniad Saint-Denis de la?

Najbolje vrijeme za posjet Saint-Denisu je od lipnja do studenog. Ovo je razdoblje kada ima najmanje kiše, a temperature su tople, do 30 stupnjeva, ovisno o danu. Lire aussi : Ou voir des tortue en guadeloupe. To je dakle gotovo savršena temperatura!

Sut mae’r tywydd yn yr Aduniad ym mis Gorffennaf?

Prosječne temperature su između 18 ° C i 25 ° C, ali imajte na umu da ovisno o godini mogu pasti na 11 ° C i popeti se na 26 ° C. Ceci pourrait vous intéresser : Martinique combien de jours.

Beth yw’r tywydd ym mis Tachwedd yn yr Aduniad?

U studenom, Ermitaž uživa u suncu od oko NC sati dnevno s procijenjenim brojem kišnih dana za ovaj mjesec u 3. A voir aussi : Quelle est la plus belle plage de la martinique. Trebali biste biti suhi! Prosječne temperature su između 23 ° C i 29 ° C, ali imajte na umu da ovisno o godini mogu pasti na 19 ° C i povisiti se do 31 ° C.

Ble mae’r cyfarfod ar fap y byd?

Smješteno 680 km istočno od Madagaskara – vidi kartu svijeta Otok Reunion – i 180 km južno – zapadno od Mauricijusa, službeno je odjel Reunion u zapadnom Indijskom oceanu. A voir aussi : Partir en guadeloupe quand.

Ble mae Mauritius ar fap y byd?

Gdje pronaći Mauricijus na karti svijeta? Mauricijus se nalazi u jugozapadnom dijelu Indijskog oceana i sjeverno od Tropskog jarca. Otok se nalazi oko 885 km istočno od Madagaskara; oko 2. A voir aussi : Quelle ile visiter en guadeloupe.400 km jugoistočno od kopnene Afrike; i 3.900 km jugozapadno od Indije.

Ble mae Mayotte ar fap y byd?

Mayotte je dio komorskog arhipelaga smještenog u Mozambičkom kanalu, između Madagaskara i afričke obale. Ovaj arhipelag uključuje mnoge otoke vulkanskog podrijetla i različitih veličina, uključujući: Grande Comore (1. A voir aussi : Quel bateau pour croisière ?146 km2), Anjouan (424 km2), Mohéli (290 km2) i Mayotte (376 km2).

Ble mae Guadeloupe ar fap y byd?

Smješten na sjevernoj hemisferi između Kariba i Atlantskog oceana i na pola puta između ekvatora i Tropskog pojasa, Guadeloupe je smješten u srcu Malih Antila. Voir l'article : Où se trouve Tahiti sur la carte ?

Confidentialite - Conditions generales - Contact - Publicites - Plan du site - Sitemap