Învață cum să saluti în tahitiană: „Ia orană!

Apprenez à dire bonjour en tahitien : "Ia orana !

Prezentator:

A ști să saluti este o abilitate socială de bază care poate fi foarte utilă în multe context. Salutarea în tahitiană este deosebit de apreciată de locuitorii insulelor, deoarece în aceste regiuni folosirea saluturilor locale este încă foarte activă. Dacă călătoriți în aceste regiuni sau sunteți în contact cu locuitorii lor, a învăța cum să salutați tahitiană vă puteți în considerabil calitatea interacțiunilor. Din fericire, este foarte simplu și rapid să înveți salutul tahitian, „Ia orana!„. Într-adevăr, nu este nevoie să petreceți ore întregi învățând cuvinte cheie aici. Deci, vom învăța să salutăm în tahitiană?

Aceasta este Orana?

Aceasta este Orana?

salut tahitianIa orana!este cel mai simplu mod de a te saluta și de a stabili contactul între tine și persoana pe care o are întâlnești. This expresie se traduce foarte simplu în engleză ca „Hello”. Cu toate acestea, este foarte profund în sensul său și poate fi folosit pentru a saluta nu numai indivizi, ci și zeci de oameni ocazional.

Ia orana!provine din limba polineziană tahitiană, deși folosește aceasta larg răspândită în toată Polinezia Franceză. Este considerat un salut formal mai decât „Bună!” și ajută la întărirea relației sociale dintre tine și persoana pe care o întâlnești.

Cum se foloseste Ia orana?

Utilizările lui”Ia orana!poate varia în funcție de context și de situație persoane care care îl folosește. Dacă cunoști bine persoana reia îi saluti, poți folosi că „Ia orana maeva!care este o variantaIa orana!si care inseamna „Salut si bine ai venit!” „.

În situații mai formale, este posibil să se utilizeze și varianta mai lungi, cum ar fiMaeva roa ia orana!care înseamnă „Bună ziua și bun venit pe insula!” „sau”Ua parau ia orana!care înseamnă „Bună ziua și o zi bună! »

De asemenea, poți folosi „Ia orana!a salută mai multe persoane deodată. Acest lucru se poate face spunând „Ia orana Tahiti!care înseamnă „Bună ziua în Tahiti!” » cu un accent suplimentar, sau chiar «Ia orana te tahi!care înseamnă „Hi tuturor!”.

În cele din urmă, o variantă specială a „Ia orana!” Est „Fată!care înseamnă „Bună!”. Acest salut este folosit în mod obișnuit de tineri insulei și ar trebui să fie folosit doar în situații informale.

Modalitati de a invata „Ia orana”

Modalitati de a invata „Ia orana”

Deși este foarte ușor să-ți amintești expresia „Ia orana!a învăța cum să-l folosești corect poate dura ceva timp. La fel ca majoritatea expresiilor care aparțin limbilor rulante, tahitiana folosește o pronunție care poate fi dificil de reținut. Din fericire, există o mulțime de moduri de a învăța cum să saluti în tahitiană, astfel încât să poată pune această frază.

Prima este să vizionezi videoclipuri online care să arăți cum să pronunți și să folosești”Ia orana!„. O căutare pe YouTube sau pe un alt site de partajare video ar trebui să faciliteze găsirea de tutoriale bogate în conținut care să vă ajute să pronunțați și să utilizați „Ia orana!” în mod stabilit.

Un alt mod dintr-o învățareIa orana!este utilizarea aplicațiilor mobile dedicate învățării limbilor străine. Există multe aplicații precum Duolingo, Babbel, Busuu etc. care facilitează învățarea tahitianei și care oferă lecții specifice despre pronunția și utilizarea lui”Ia orana!„. Aceste aplicații sunt foarte intuitive și oferă, de obicei, lecții de gramatică sau vocabular care ar putea fi de ajutor în învățarea expresiei.

Cum se pronunță corect „Ia orană” în conversație?

Odată ce înțelegeți semnificația și utilizarea him”Ia orana!și cum să-l pronunți corect, următorul pas este să îl folosești în conversație. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a-l folosi.

În primul rând, pro poziție „Ia orana!pronunță mai blând decât salutul francez „Hello”. Acest lucru se datorează utilizării vocale și consoanelor mai blânde în limba polineziană și pronunții specifice anumitor litere.

În mai mult, „Ia orana!poate filosit într-o varietate de situații. De exemplu, o poți spune când intr-o cameră nouă, când întâlnești pe cineva pentru prima dată, când iei cina într-un restaurant etc. Acest lucru le arată oamenilor prezenți că apreciezi prezența și că ești gata să interacționeze cu ei.

În cele din urmă, ar trebui să recumpărați că sensul”Ia orana!este foarte bogat și profund. Nu se Limitează la o simplă „bucătărie” sau la un simplu „bună ziua”. Implies a schimb of respect, care este foarte apreciat de locuitorii insulelor.

încheiat

A ști să saluti este o abilitate socială foarte utilă și a învățat să faci asta în tahitiană poate fi foarte util în multe context. „Ia orana!este o modalitate simplă de a face acest lucru și poate fi învățată rapid cu ajutorul aplicațiilor de învățare a limbilor străine precum Duolingo, Babbel sau Busuu.

În cele din urmă, amintiți-vă că semnificația him „Ia orana!este foarte adânc și este un semn de respect între locuitorii insulelor. Astfel, pronunțând-o de fiecare dată când întâlnești o persoană și ținând cont de semnificația ei profundă, vei putea arăta locuitorilor insulelor că ești deschis la ideea unui schimb cultural bogat și respectuos.