Martinik haritasında nerede?

Ou est la martinique sur une carte

Martinik dünya haritasında nerede?

Kuzey yarımkürede Karayipler ile Atlantik okyanusları arasında ve ekvator ile tropiklerin ortasında yer alan Guadeloupe, Küçük Antiler’in yerleşim yerlerinde yer almaktadır.

Doğa ve manzaralar. Sarp tepeleri, sarp kayalıkları, tropik ormanları ve beyaz kumlu plajlarıyla Martinik, büyüleyici manzaraları ile cimri değil! … Martinik’e “çiçek Adası” deniyorsa, Guadeloupe gelen “güzel suların Adası” Karukera takma adını taşıyor.

Martinik’e nasıl gidilir Martinik’e sadece uçakla gitmek istiyor, nakliye şirketi L’Express des Iles, Pointe-à-Pitre ile Fort-de-France arasında haftada birkaç kez feribot seferleri düzenlemektedir. Gemiler her Çarşamba ve Cumartesi Saint-Pierre’e hareket eder.

Batı Hint Adaları dünya haritasında nerede?

Bölge, güneydoğu Meksika Körfezi’nde ve anakara Kuzey Amerika, doğu Orta Amerika ve kuzey Güney Amerika’da yer almaktadır. Ağırlıklı olarak Karayip levhasında yer alan bölgede 700’den fazla ada, adacık, resif ve kıyı bulunuyor.

Batı Hint Adaları, Küçük Antille, Guadeloupe ve Martinik limanında bulunan ve 2.832 km²’lik bir alan kaplayan ve 853.000 nüfus temsil eden (2006 tahmini) iki Fransız deniz aşırı tümenden (D.OM.) oluşur.

Martinik Haritası Ada, Karayip takımadalarının gittiği, Ekvator ile tropikal yengeç arasında ve Fransa’dan 7000 kilometrede yer alıyor. Küçük boyutuna rağmen Küçük Antiller’deki en büyük adalar arasında Guadeloupe’den hemen sonra ikinci sırada yer alıyor.

CARICOM üyeleri: Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Surinam ve Trinidad ve Tobago.

Martinik’e nasıl gidilir?

Aralık’tan Nisan’a kadar olan kurak mevsim, Martinik yolculuğunun tadını çıkarmak için en iyi süreleri.

Martinik’te ne yapılır?

  • Fransa Kalesi.
  • Martinik plajları.
  • Martinik’e giden bir tekneye binin.
  • Saint Pierre.
  • Karpuz.
  • Grand’Rivière’den Anse Couleuvre’a yürüyüş yapın.
  • Pointe du Bout.
  • Balata’da bahçe.

nerede-ve-zaman.net sitesindeki ayrıntılı tabloya göre (“Martinik’e uçuşların ortalama fiyatlarının” bir bölgesi), Martinik’e ucuz bir bilet bulmak için Mart, Nisan, Mayıs, Eylül bölgelerinde bahis yapmalısınız . Ekim ve Kasım. Martinik’te yüksek turizm sezonu: Aralık’tan Nisan’a kadar.

Martinik’e nasıl gidilir? Paris’ten Orly’ye uçmalısın. Birçok şirket size bu havalimanından bir kalkış sunacak. Uçak bileti fiyatları mevsime göre değişmekle birlikte büyükşehirden kişi başı gidiş-dönüş yaklaşık 400 €’dur.

Guadeloupe dünya haritasında nerede?

Guadeloupe, Karayip Denizi’nde, Fransa anakarasına yaklaşık 6700 km, Güney Amerika kıyılarının 600 km kuzeyinde, Dominik Cumhuriyeti’nin 700 km elinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 2200 km açıklığında yer alan küçük bir Antillean takımadasıdır.

Karayipler’de, Arc des Antilles’in gittiği yer alan Guadeloupe, Florida’ya 2.200 km ve Güney Amerika kıyılarına 600 km uzaklıktadır. Amerika için Fransız Tümenimizi (DFA) Fransa’dan yaklaşık 6800 km ayırıyor.

Datça plajı ve Gosier Sitesi… Pointe-à-Pitre’nin hemen dışında, Guadeloupe akvaryumunu ampullerinden sonra, Grande-Terre’nin güney kıyısı başlıyor: Guadeloupe’deki en güzel plajı kesinlikle siz gideceksiniz.

Martinik Haritası Ada, Karayip takımadalarının gittiği, Ekvator ile tropikal yengeç arasında ve Fransa’dan 7000 kilometrede yer alıyor. Küçük boyutuna rağmen Küçük Antiller’deki en büyük adalar arasında Guadeloupe’den hemen sonra ikinci sırada yer alıyor.